De fietsende wethouder van D66 heeft een passie voor fietsers en snelfietsers. Niet alleen D66 maar de gehele gemeenteraad heeft een passie en geld voor snelfietsers en gewone fietsers naar school, werk en huis. Door en rond de stad legt men met subsidie van de Rijksoverheid snelfietspaden aan. Sneller, beter, slimmer? Sneller is nooit onderzocht. Beter eveneens niet. Slimmer is in dit geval dommer, zeker als het door natuurgebied moet.
Voor het Snelfietsenplan O50 moeten bomen en natuur wijken. Bijna niets ontziend snel, slim en beter ontwikkeld en uitgevoerd worden. Legt men op de Helperzoom vanwege een keuze van de Raad met 38 stemmen VOOR een snelfietspad van 4.50 breed aan in de hoofd ecologische zone aan. Tientallen bomen zo niet meer dan 100 bomen moeten als gevolg van die keuzen gesloopt en gekapt worden. Slechts over ‘compenserende maatregelen’ kan nagedacht worden. Waanzin. Bomen en natuur vernielen voor fietsers is dommer dan dom, noch slim noch beter.
Help mee de wanen van de wethouders en de gehele raad te stoppen. Denk mee over het alternatief over de gewone weg. Spaar de ecologische zone en de bomen. Plaats deze flyer voor uw raam. Deel deze flyer via facebook en social media. Twitter als u denk dat het helpt. Steun Bomenridders Groningen en anderen bij de acties en bezwaren tegen de wanen van de wethouders en de raad. Geen bomenkap voor fietspaden en zeker geen snelfietspaden. Maak van gehele Helperzoom 30 km route bij herinrichting en niet alleen vanaf de Helperzoomtunnel vv naar de Stad.
Stop slopen van bomen en kappen van bomen voor milieuvriendelijk vervoer zoals de fiets. Maak zo mogelijk uw keuze nog voor de verkiezingen van 15 maart 2017 duidelijk aan uw vertegenwoordigers in de raad van de Gemeente Groningen. Alle emailadressen treft u aan op de pagina acties website: www.bomenriddersgroningen.nl.
Overleg: natuurlijk doen Bomenridders Groningen mee in overleg met gemeente om deze wanen van Raad en B &W te stoppen. Luisteren wil men wel, maar horen: HO MAAR.
Fietsen moet elke dag. Wie groen doet, Groen ontmoet.
TEGEN
BOMEN KAPPEN VOOR FIETSPADEN –
TEGEN MILIEU, GEZONDHEID en DUURZAAMHEID.
BOMEN KAPPEN VOOR FIETSERS – NIET SLIM DUS NIET DOEN