Hoe kun je helpen?

Teken de petitie:
Gemeente en Provincie Groningen:
Kappen met kappen.
Stop de #ontgroening van Groningen

Gemeente en Provincie Groningen: Kappen met kappen. Stop de #ontgroening van Groningen

Beste bomenliefhebbers uit Groningen!

Teken deze petitie als je – net als veel andere inwoners van Groningen – vindt dat er een einde moet komen aan de grootschalige bomenkap die plaatsvindt in stad en Provincie Groningen. De kap van bomen zal in de toekomst alleen maar toenemen om op te stoken in de biomassacentrales als wij er niet tegen in opstand komen..


2019 | Het is verschrikkelijk. Een half MILJARD bomen zijn het afgelopen jaar verloren gegaan in het Amazonewoud. Op dit moment overwegen een aantal voorvechters van het Amazonewoud in het Braziliaanse congres om de bescherming van het gebied te verruimen. En inheemse groepen roepen op tot internationale druk om het regenwoud te helpen redden.
Laten we als burgers een massale steunbetuiging opbouwen en samen opstaan voor het Amazonewoud. Teken de petitie ‘Brazilië: stop de apocalypse van het Amazonewoud’


12782157_1014418235270995_273827682_n
Sluit je aan bij onze Bomenridders Groningen Facebook pagina en / of ons Twitter account en deel de pagina en berichten er op met al je boomliefhebbende vrienden. Hoe meer mensen weten van bestaand groenbeleid en specifieke plannen, hoe effectiever we kunnen zijn in het stoppen van het onnodig kappen en snoeien van bomen. Zo help je mee om meer mensen bewust te maken van het belang van het behoud van gezonde bomen in je omgeving. We doen af en toe oproepen op Facebook en Twitter om mee te doen aan een actie, dus hou dit in de gaten!  Samen staan we sterker, en je ontmoet ook nog eens je mede-standers! Ook kun je petities ondertekenen om  aanstaande bomenkap tegen te houden.

Verder is het slim om jezelf te informeren over wat er in je eigen buurt gebeurt via bijvoorbeeld Officiële Bekendmakingen.  Mocht er bomenkap dreigen dan kun je het beste daar samen met buurtgenoten tegen protesteren. De klimaatverandering in combinatie met onverschillig groenbeleid bij gemeente en provincie maakt dat het hoog tijd is dat we ons met z’n allen meer bewust worden van de belangen van zowel stedelijke bomen als de grotere provinciale bossen. Door kleine dingen in je eigen omgeving te doen kun je daar een grote bijdrage aan leveren.

Je kunt ook beginnen bij je eigen tuin of balkon: maak je tuin groener en natuurlijker voor een grotere biodiversiteit in jouw buurt. Een organisatie die daar actief mee kan helpen is is Operatie Steenbreek. En je kunt je straat groener maken door een geveltuin te laten aanleggen door de gemeente. Een simpel telefoontje naar de gemeente kan daarvoor zorgen. En vraag dan of je buren ook mee willen doen! Als iedereen zo’n steentje (of eigenlijk plantje) bijdraagt wordt Groningen een stuk groener.

Je kunt natuurlijk ook actief worden bij de Bomenridders. Graag! Stuur dan een mailtje naar info@bomenriddersgroningen.nl en we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je kunt ook ons helpen door het verspreiden van onze flyer – “10 voordelen van bomen”. Hier kun je een kopie vinden en afdrukken.

de-bomenridders-groningen-flyer-2016-2de-bomenridders-groningen-flyer-2016-1

(deze leuk postkaart is verkrijgbaar bij http://www.inkognito.de/)