Kijk een IJk – Snelfietspad Haren protest – bomen versieren – zaterdag 24 juni 13:00

KIJK een IJK – ACTIE tegen bomenkap van 25+ BOMEN in HAREN.

Teken deze petitie tegen bomenkap van 25+ bomen in Haren

Zaterdag 13:00 Haren – Kruising Kerklaan-Oosterweg

In Haren zullen meer dan 25+ bomen gekapt worden aan de Kerklaan voor het nieuwe fietspad tussen Haren en Groningen. Het is een duur plan, waar bestaande problematische zones blijven bestaan, en zelfs nieuwe introduceert. Zaterdag om 13:00 aan de Kerklaan gaan we een begin maken bomen te versieren langs het fietspad met leuk gekleurde sjaaltjes. Iedereen kan een leuk of oud sjaaltje meenemen om een boom te versieren. Wij doen dit om aandacht te vragen voor de geplande kap van 25 bomen plus meer die niet vergunningplichtig zijn. https://www.facebook.com/events/234326977082711/

 

PROTEST UPDATE – Maandag beginnen in Haren de werkzaamheden aan de Kerklaan voor de zogenaamde Fietssnelweg (Fietsroute-plus programma tussen Assen en Groningen). 25+ BOMEN WORDEN GEKAPT! Geen BEA’s, geen onderzoek over de langtermijnimpact voor het milieu of de dieren zoals vleermuizen of eekhoorns, en het mag eigenlijk niet eens een Fietsroute-plus heten vanwege de blijvende bottlenecks, zoals haakse bochten en kruisingen waar auto’s voorrang hebben. Dit is ook een harstikke mooie en groene route naar Groningen waar fietsers veel van genieten.

Hier zijn wat foto’s van berichten en posters van andere mensen en van ons protest vandaag. Je kunt zien hoe groot en mooi deze bomen zijn. Erg veel mensen die ons vandaag aanspraken waren erg over de plannen verbaasd en vonden het niet goed doordacht. Bel de gemeente Haren om tegen dit roekeloze plan te protesteren!